Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Waterman Allure ziet eruit zoals hij noemt: chique. Ik kocht de versie met de matte verchroomde look, maar hij bestaat ook in het groen, zwart, rood, roze en pastelblauw. Deze pen is tevens ook als balpen te verkrijgen.

👉 Lees ook: Wat is een vulpen?

👉 Lees ook: Waarom een vulpen gebruiken?

Design

Voor mij mag een vulpen erg zwaar zijn. En dat is met deze Waterman Allure het geval. Eender welke kleur je koopt, ze zijn volledig uit metaal. Wanneer je dit chique design erbovenop doet, dan ben ik helemaal verkocht.

Deze pen verdunt licht naar de achterkan toe, maar heeft ongeveer een diameter van een centimer. Aan de buitenkant ziet het reservoir er onversierd uit. Het is een stevige metalen buis. De dop bevat een redelijk brede clip, met het Waterman-logo in gedrukt. Op de dop zelf is er aan de ene kant “Waterman” gedrukt, aan de andere kant “France”.

De gripzone wordt dunner naar de penpunt toe, met nog een kleine verdikking en een inkeping, net voor de penpunt. Dat zorgt ervoor dat je vingers wat meer op hun plek blijven, ondanks de gladde, plastic gripzone. De penpunt is lang en elegant, zoals we van Waterman gewoon zijn.

Dimensies:

  • Lengte: 12,5 cm
  • Dikte: varieert, reservoir tot 11 mm, dop 12 mm
  • Gewicht: 13 g, zonder dop

Schrijven

Deze vulpen komt standaard met een fijne penpunt (F) en 6 korte Waterman inktpatronen van het kleur Serenity Blue. Dat is een donkerblauwe inktkleur. De combinatie van inkt en penpunt zorgen voor een erg evenredige verspreiding van de inkt in een eerder dunne lijn. Met deze pen kan je trouwens een zeer dynamisch karakter aan je handschrift geven. Hoe sneller je schrijft, hoe dunner de lijn, zonder dat er onderbrekingen zijn.

  • Penpunt: F
  • Inktpatroon: Waterman, kort

👉 Lees ook: De verschillende soorten penpunten van een vulpen.

Ergonomie

De Waterman Allure is zeker niet de meest ergonomische vulpen. Maar met de verdunning in de gripzone heb je wel enige houvast. Ik schrijf graag met zware vulpennen, omdat ik dan de neiging heb om minder hard in de pen te knijpen, wat ook een pluspunt is. Voor een fijne penpunt glijdt deze vulpen goed over het papier.

Overtuigd?

Koop de Waterman Allure Vulpen via onderstaande link

Samenvatting

  • Chique design
  • Vrij zwaar
  • Evenredige verspreiding van de inkt
  • Eerder niet voor kinderen