Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Lamy Safari is een klassieker onder de vulpennen die je vaak in basisscholen terugvindt. Hij komt in allerlei kleuren, en bestaat ook als rollerbalpen. In deze review testen we de Lamy Safari vulpen met Medium penpunt.

👉 Lees ook: Getest – de Lamy Safari Rollerbalpen

👉 Lees ook: Wat is een vulpen?

👉 Lees ook: Waarom een vulpen gebruiken?

Design

De Lamy Safari is voornamelijk herkenbaar aan zijn clip, die gemaakt lijkt te zijn van een stevige, dikke ijzerdraad. Uitstekend om ‘m aan je hemd te klemmen, maar ook voor kinderen om mee te prutsen tijdens de les 🪀. Het reservoir is cylindervormig, en twee uitgesneden stukken. Het heeft achteraan een gigantisch LAMY logo. Net voor de gripzone is er uitsparing waardoor je kan zien hoeveel inkt er nog in het inktpatroon zit.

De gripzone heeft twee inkepingen, gemaakt om de duim en wijsvinger te zetten. In het plastic, zowel van het reservoir als de gripzone, zit een lichte korrel, waardoor je vingers niet neerwaarts glijden. Aan de bovenkant van de dop is een gigantisch kruis te zien.

Leuk detail: wanneer je de vulpen voor het eerst uit de verpakking haalt, zit er een kartonnen ringetje tussen het reservoir en de gripzone. Wanneer je die verwijdert en het reservoir volledig op de gripzone schroeft, klikt het inktpatroon automatisch vast.

Dimensies:

  • Lengte: 13 cm
  • Dikte: varieert, reservoir tot 10 mm
  • Gewicht: 9 g, zonder dop

Schrijven

Mijn algemene indruk over schrijven met de LAMY is niet erg geweldig. Ik schreef met een M penpunt, en die produceert al een erg dunne lijn. Ik heb al geen uitzonderlijk mooi handschrift, maar deze pen geeft het nog een extra krassig uiterlijk. De inkt wordt niet bepaald evenredig uitgesmeerd, waardoor er natte en droge plekken in het handschrift ontstaan. Het gevolg is dat de natte plekken voor vlekken kunnen zorgen wanneer je er met je handpalm over wrijft. Wanneer je heel snel schrijft kan je ook tegen onderbrekingen aanlopen.

  • Penpunt: EF, F, M, L
  • Inktpatroon: Lamy T10

👉 Lees ook: De verschillende soorten penpunten van een vulpen.

Ergonomie

Bij de Lamy Safari s er ook gedacht aan ergonomie. De gripzone heeft twee inkepingen waarin de vingers geplaatst kunnen worden. Ik zou het geen antislip durven noemen, maar dankzij de korrel in het plastic van de pen blijft de pen wel goed zitten. De pen heeft een vrij grote diameter. Hij is niet erg zwaar (9 gram), maar wel goed uitgebalanceerd, in tegenstelling tot de Parker Vector. Hij is best aangenaam om in de hand te hebben.

Overtuigd?

Koop de LAMY Safari Vulpen via onderstaande link

Samenvatting

  • Prijs-kwaliteitverhouding
  • Eenvoudig design
  • Ergonomische eigenschappen
  • Matige schrijfervaring
  • Geen standaard inktpatroon