Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

In vele scholen leert men schrijven met een vulpen. Dat is niet zomaar: er zijn namelijk enkele voordelen aan het schrijven met een pen vis-à-vis een balpen of rollerbalpen. In dit artikel overlopen we de belangrijkste voordelen.

Gemakkelijk om mee te schrijven

Een vulpen gebruikt capillaire actie om de inkt consistent en met weinig moeite op het papieroppervlakte te verspreiden. Men hoeft dus niet hard te duwen op een vulpen. Dit in tegenstelling tot een balpen, waarvan de stroperige inkt vereist dat je vrij hard moet duwen. Met een vulpen zal je dus langer kunnen schrijven zonder krampen te krijgen.

👉 Lees ook: Waarom gebruikt men een vulpen op de basisschool?

Mooier handschrift

Heel wat mensen die een lelijk handschrift hebben slagen erin dat toch wat op te leuken door een echte pen te gebruiken. Dat komt omdat de dikte van het handschrift varieert naargelang de richting dat de pen zich voortbeweegt. Hierdoor ontstaat dynamischere lijnen en een aantrekkelijker handschrift.

Gestandaardiseerde maten en penpunten

De meeste merken van vulpennen gebruiken gestandaardiseerde maten om aan te geven wat de dikte en stijl is van het geproduceerde geschrift. Dat zorgt ervoor dat men mits de juiste informatie de perfecte pen kan kiezen.

Kleur

Niet alleen de lijndikte en stijl is te personaliseren. Inktpatronen van een vulpen komen namelijk ik tal van kleuren, waardoor men, afhankelijk van de situatie, kan overschakelen op een passend kleur. De meeste scholen vereisen dat hun leerlingen in het blauw schrijven. Leerkrachten verbeteren in rood of groen, en postkaarten kunnen in het zwart geschreven worden.

Duurzaam

Vulpennen zijn duurzaam. In tegenstelling tot de meeste balpennen gooi je ze niet weg wanneer de inkt opgebruikt is. Je kan ze opvullen met een inktpatroon, die tegenwoordig bioafbreekbaar zijn.

Verzamelobject

Sommige mensen gebruiken pennen als statussymbool en leggen verzamelingen van exclusieve pennen aan. Héél wat merken produceren namelijk pennen die specifiek gericht zijn op dit segment van vulpengebruikers.