Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Lamy Safari is een betaalbare en populaire rollerbalpen. Hij komt in meer dan een dozijn kleuren en bestaat ook als vulpen, vulpotlood of balpen. Hoewel de vulpen misschien het meest gebruikt wordt, testen we in dit artikel de rollerbalpen.

👉 Lees ook: Wat is een rollerbalpen?

👉 Lees ook: Waar moet je op letten als je een rollerbalpen koopt?

Design

De Lamy Safari Rollerbalpen wordt in een keurige kartonnen verpakking geleverd. Zeker geen premium-niveau, maar best aardig ontworpen.

👉 Lees ook: Wat is Lamy?

De Lamy Safari gaat al decennia mee, en wordt al sinds jaar en dag door kinderen in de lagere school gebruikt om te leren schrijven. Ondanks zijn betaalbaarheid voelt hij zeker niet als goedkoop aan.

Deze rollerbalpen is gemaakt uit een stevig plastic. De gewone edities komen in een enkele kleur, van pen tot dop tot klem. De ring tussen gripzone en rest van de pen is gemaakt van hetzelfde materiaal. De limited editions komen met metaal- en goudkleurige klemmen. De klem is stevig. Ik zie ‘m niet direct breken. Wegens zijn design is hij tevens eenvoudig op te heffen.

Deze rollerbalpen is met 12 gram erg licht. Uitstekend voor kinderen.

Deze pen komt met vulling met een balletje van 1 mm. Ook de lijndikte benadert 1 mm.

Dimensies:

  • Lengte: 13,8 cm
  • Dikte: varieert, gaat tot 1,30 cm
  • Gewicht: 12g, zonder dop

Schrijven

De inkt in de Lamy Safari rollerbal pen kan nagevult worden. Standaard wordt hij met een Lamy M63 vulpatroon geleverd. Die is op waterbasis, en is dus ook uitwasbaar uit je kledij indien je vlekken maakt.

Met een balletje van 1 mm in de standaard vulling produceert de Lamy Safari een vrij dik geschrift. Wanneer je traag schrijft, vloeit de inkt echt breed uit in het papier. Anderzijds, wanneer je snel schrijft krijg je enkele onderbrekingen en verdunnen de uiteindes van je geschrift. Dit is voornamelijk door een variatie in de kracht die men op de rollerbalpen zet. Conclusie: Deze rollerbalpen produceert een lomp en kinderachtig geschrift.

Hoewel dit een gemengd beeld schetst over het schrijfresultaat, is de Lamy Safari rollerbalpen zéér aangenaam om mee te schrijven. Het voelt echt alsof je terug op de schoolbanken zit.

Ergonomie

De vorm van de rollerbalpen is echt gemaakt om te leren schrijven. Hij is licht en heeft een vrij dikke diameter. Het zwaartepunt ligt vrij dicht bij de gripzone, waardoor hij erg goed uitgebalanceerd is. Hij is ook erg licht. Met die eigenschappen zal je niet snel krampen krijgen bij het schrijven.

Deze rollerbalpen heeft een uitstekende gripzone: drie inkepingen waar de vingers geplaatst worden, en verdikkingen in de richting van de kegelpunt, waardoor je eenvoudig wat kracht kan zetten en de vingers niet tot beneden glijden. Er zit tevens wat structuur in het plastic van de Lamy Safari, wat extra grip voorziet.

Hoewel deze rollerbalpen geen consistent schrijfresultaat produceert is het niet omdat hij krast of sleept. Hij glijdt echt over het papier.

De inkt droogt direct. Daarom kunnen ook linkshandigen deze rollerbalpen gebruiken.

Samenvatting

  • Ergonomisch design
  • Zeer goed uitgebalanceerd
  • Navulbare inkt
  • Aangename schrijfervaring
  • Kinderachtig geschrift
Overtuigd?

Koop de Lamy Safari Rollerbalpen via onderstaande link