Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Stabilo EASYbirdy is een unieke pen. Hij heeft een ergonomisch design, en je kan de hoek van penpunt in drie verschillende posities zetten. Deze pen is duidelijk gemaakt voor kinderen die hun eerste geschreven letters op papier zetten. Hij komt in tal van kleuren en hij bestaat in een uitvoering voor linkshandigen en voor rechtshandigen. In deze review ging ik aan de slag met de rechtshandige vulpen.

👉 Lees ook: Wat is een vulpen?

👉 Lees ook: Waarom een vulpen gebruiken?

Design

Net zoals bij de Stabilo EASYbuddy, is ook het design van de EASYbirdy zeer speels: aerodynamisch, heldere kleuren en volledig gemaakt uit plastic, op de penpunt na. In het reservoir is een ruimte open gelaten om te zien hoeveel inkt er nog in het inktpatroon zit. Zowel op de dop als het reservoir vind je het Stabilo logo, op het reservoir is ook “EASYbirdy” geprint. Op het uiteinde vind je een R of een L die aangeeft of het een pen voor rechts- of linkshandigen is. De gripzone is gemaakt van zacht plastic, en heeft verdunningen die aangeven hoe je de pen dient vast te houden.

Dimensies:

 • Lengte: 13,5 cm
 • Dikte: varieert, reservoir tot 15 mm, dop 18 mm
 • Gewicht: 14 g, zonder dop

Schrijven

Wanneer je de Stabilo EASYbirdy in de hand neemt, merk je onmiddellijk dat hij bedoeld is voor onervaren schrijvers. Dankzij de inkepingen, waarin je de viners plaats kan je de pen niet verkeerd vasthouden. Het geproduceerde handschrift heeft een erg dikke lijn, maar de inkt wordt zeer goed uitgespreid, waardoor hij zeer weinig vlekken maakt, in vergelijking met gelijkaardige pennen. Hoe snel ik ook met deze vulpen schreef, ze produceerde geen onderbrekingen. De penpunt glijdt uitstekend over het papier.

 • Penpunt: M of L
 • Inktpatroon: Standard International

👉 Lees ook: De verschillende soorten penpunten van een vulpen.

Ergonomie

De Stabilo EASYbirdy is ontworpen vanuit een ergonomisch startpunt. En dat merk je onmiddelijk. Zoals we al eerder schreven is het onmogelijk om de vulpen verkeerd vast te houden. Dankzij de dikke diameter heb je ook echt niet de neiging om hard te knijpen bij het vasthouden van de pen. De gripzone is bekleed met een antisliplaagje, gemaakt van zacht plastic. Het gewicht van de vulpen is gemiddeld (niet te licht, niet te zwaar), en goed uitgebalanceerd.

Zeer leuk is natuurlijk dat deze pen gemaakt wordt voor zowel links- als rechtshandigen. Hierdoor gaan de ergonomische eigenschappen van deze pen niet verloren wanneer je linkshandig bent.

👉 Lees ook: Vulpennen voor linkshandigen.

Deze vulpen wordt met een soort van schroef geleverd, die je op de plek van het inktpatroon kan steken. Als je vervolgens draait, komt de penpunt los en kan je kiezen om die in een andere positie weer vast te zetten. Dit kan handig zijn voor kinderen die bij het schrijven een verkeerde houding aannemen met hun hand. Ik vond niet direct hoe het moet; gelukkig heeft Stabilo een handleiding op hun website staan.

penpunt Stabilo EASYbirdy
penpunt Stabilo EASYbirdy
Overtuigd?

Koop de Stabilo EASYbirdy Vulpen via onderstaande link

Samenvatting

 • Vloeiende schrijfervaring
 • Weinig vlekken wanneer je met de hand over de inkt wrijft
 • Ergonomisch ontwerp
 • Mogelijkheid om penpunt aan te passen aan schrijfhouding
 • Zeer blits design
 • Volledig plastic (op de penpunt na)