Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Stabilo EASYbuddy is duidelijk een pen voor kinderen die leren schrijven, of langdurig met een vulpen schrijven. Om aan ieder kind’s manier van schrijven te voldoen bestaat deze vulpen in verschillende varianten. In deze review testte ik de EASYbuddy voor rechtshandigen met Medium penpunt. Maar je kan ‘m krijgen met een Large penpunt, en in linkshandige variant.

👉 Lees ook: Wat is een vulpen?

👉 Lees ook: Waarom een vulpen gebruiken?

Design

Het design van de Stabilo EASYbuddy pen is zeer speels. De vorm oogt aerodynamisch. Waarschijnlijk zou Vin Diesel met deze pen schrijven. Op de penpunt na is deze vulpen volledig gemaakt uit plastic. Het reservoir is doorzichtig, waardoor je kan zien hoeveel inkt er nog in het inktpatroon zit. Zowel op het reservoir als op de dop vind je het logo en de naam “Stabilo” terug. Op het reservoir zijn ze erin geslaagd om er ook nog “EASYbuddy” naast te zetten. Precies de kraag van Jean-Marie Pfaff.

De gripzone heeft allerlei verdunningen, om de vingers op te zetten. Ook vind je een lijntje die aangeeft wat de bovenkant van de pen is. Tot slotte zijn er drie verdikken waarop de dop vastklikt.

Dimensies:

  • Lengte: 13,5 cm
  • Dikte: varieert, reservoir tot 15 mm, dop 18 mm
  • Gewicht: 14 g, zonder dop

👉 Lees ook: De verschillende soorten penpunten van een vulpen.

Schrijven

Wanneer je de Stabilo EASYbuddy in de hand neemt, merk je direct dat hij ontworpen is voor onervaren schrijvers. Je kan de pen niet verkeerd vasthouden en hij heeft een grote diameter. Het geproduceerde handschrift heeft een vrij dikke lijn, maar de inkt wordt erg goed uitgespreid, waardoor hij minder vlekken maakt dan gelijkaardige pennen. Hoe snel ik ook met de pen schreef, ze produceerde geen onderbrekingen. De penpunt glijdt uitstekend over het papier, een absoluut pluspunt.

  • Penpunt: M of L
  • Inktpatroon: Standard International

Ergonomie

De Stabilo EASYbuddy is specifiek gemaakt met ergonomie in het achterhoofd. En dat merk je. Het is onmogelijk om de pen verkeerd vast te houden. Dankzij de dikke diameter heb je ook niet snel de neiging om hard te knijpen bij het vasthouden van de pen. Het gewicht van de vulpen is gemiddeld (niet te licht, niet te zwaar), en goed uitgebalanceerd. Moest hij er niet zo blits uit zien, ik zou ‘m meepakken naar kantoor.

Overtuigd?

Koop de Stabilo EASYbuddy Vulpen via onderstaande link

Samenvatting

  • Vloeiende schrijfervaring
  • Minder vlekken
  • Ergonomisch ontwerp
  • Zeer blits design
  • Volledig plastic (op de penpunt na)