Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De Parker Vector is een iconische pen die reeds decennia terug te vinden is in kantoren en klaslokalen. Het is het instapmodel van Parker en bestaat ondertussen in tal van uitvoeringen. Ik kocht de blauwe plastic variant, maar doe eens volledig gek en ga voor de Lilac XL versie of de Teal XL. Geen vulpen nodig? Misschien een zwarte Parker Vector rollerbalpen of potlood?

👉 Lees ook: Wat is een vulpen?

👉 Lees ook: Waarom een vulpen gebruiken?

Design

Het design van de Parker Vector is erg eenvoudig. Het ziet eruit als een rietje voor een cocktail, met een smallere afwerking aan de achterkant, vervaardigd uit roestvrij staal. De dop bevat de typische pijlvormige clip die je op de meeste Parker-schrijfwaren terugvindt. Ook is er “Parker France” in gedrukt. De gripzone is van hetzelfde staal als de achterkant, en voelt erg glad aan. De overgang van het plastic reservoir naar de metalen gripzone is scherp. Je voelt het permanent wanneer je ermee schrijft.

Deze pen is extreem licht. Hij is nog 2 gram lichter dan de Lamy Safari en nog 4 gram lichter dan de Stabilo EASYbirdy.

Dimensies:

  • Lengte: 11,4cm, zonder dop
  • Dikte: 10 mm
  • Gewicht: 8g, zonder dop

Schrijven

De Parker Vector schrijft vlot zolang je niet te snel schrijft. Wanneer je gewoon bent om snel te schrijven, en wat druk zet, voelt het eerder aan alsof de pen krast. Hoewel de vulpen met een fijne (F) penpunt wordt geleverd, is het handschrift eerder aan de dikke kant.

Het lijkt ook alsof de penpunt er niet in slaagt om de inkt evenredig uit te spreiden. Enerzijds produceert deze combinatie van pen en meegeleverde Parker Quink inkt een eerder licht blauw, anderzijds heb je opstapelingen van inkt waardoor de inkt op sommige plekken natter en donkerder is. Dat zorgt er bijgevolg voor dat deze pen erg veel vlekken maakt wanneer je met je handpalm over je handschrift wrijft.

Kortom: erg wild werd ik niet van het schrijven met de Parker Vector.

  • Penpunt: F
  • Inktpatroon: Parker Quink

👉 Lees ook: De verschillende soorten penpunten van een vulpen.

Ergonomie

Met de Parker Vector werd er zeker niet ingezet op ergonomie. Het is een buisje van 10 mm dik, met een gladde gripzone waarop je vingers constant naar beneden glijden. Deze vulpen is extreem licht, waardoor ik de neiging heb ze krampachtig tussen mijn vingers te knijpen. Dan is er nog die snijdende overgang op de plek waar je de pen van het reservoir schroeft. Ik herinner me als kind ontstoken vingerkootjes te hebben van over dat puntige stukje te schuren.

Toch overtuigd?

Koop de Parker Vector Vulpen via onderstaande link

Samenvatting

  • Eenvoudig design
  • Geen evenredige verspreiding van de inkt
  • Maakt veel vlekken wanneer men over het handschrift wrijft
  • Krassig gevoel wanneer men snel schrijft
  • Pijnlijk gevoel na lang schrijven