Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

Om de vraag te beantwoorden waarom Moleskine zo populair is hebben we slechts 2 woorden nodig: goede marketing.

Maar lees gerust toch verder.

Hoewel Moleskine-notitieboekjes nog maar sinds 1997 geproduceerd worden, wordt het merk geassocieerd met de notitieboeken die door grote kunstenaars en schrijvers gebruikt worden. Zo hadden Picasso, Hemmingway en Van Gogh een carnet moleskine, maar die benaming had meer te maken met het materiaal dan het merk. De notitieboekjes zijn namelijk gebaseerd op de beschrijving ervan door reisauteur Bruce Chatwin.

👉 Lees hier meer over de geschiedenis van Moleskine

Moleskine, als merk, heeft zich van in het begin geprofileerd als een creatief werktuig. Dat hebben ze ook doorgetrokken in hun verkooppartners: hun eerste notitieboeken werden verkocht als a book yet unwritten in tal van populaire boekenwinkels en kunstcentra.

Maar ook het aspect ‘reizen’ is altijd onderdeel geweest van het merk Moleskine — een knipoog naar Chatwin, die dan ook reisauteur was. Waar je Moleskine namelijk ook terugvindt is in luchthavens en terminals. Daarenboven sloot Moleskine een partnerschap af met Unsettled om creatieve retraites te organiseren.

Moleskine wordt dan ook geassocieerd met de kosmopolitane stadsinwoner die tussendoor een koffie gaat drinken in een artisanale koffiebar om daar naar een macbook te turen en te doen alsof er een killer-roman zit aan te komen.

Je kan dan ook tal van bloggers terugvinden die hun ervaring en best practices oplijsten: