Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

Toen ik de Orbitkey Nest voor het eerst in mijn handen kreeg vroeg ik me oprecht af: “wat is dit? wat moet ik hier nou mee?” Het lijkt op een dure, veredelde pennenzak. Maar is het dat ook? Hieronder: mijn ervaringen na enkele weken op stap met de Orbitkey Nest.

gesloten orbitkey nest

Twee weken met de Orbitkey Nest

De Orbitkey Nest is ontstaan via crowdfunding. Hoewel slechts $25,000 nodig was, haalde de actie meer dan een half miljoen op met Kickstarter. Langs de ene kant kan je de Orbitkey Nest beschouwen als een desk organizer, een goed plekje om je spullen op één plek te bewaren, zodat je ze niet verliest. Anderzijds is het een mobiele bureau, een klein stukje van jezelf in een wereld waarin je jouw thuisbureau combineert met enkele dagen flexbureau op kantoor.

orbitkey nest scheiders en velcro

Als hij regelmatig verhuist, dan moet hij tegen een stootje kunnen. Daarom is de Orbitkey Nest gemaakt uit zink. Toch blijft hij stijlvol, omdat het bovenste stuk bekleed is met écht leer. Vanbinnen gaat er ook niet direct iets sneuvelen. De binnenkant is namelijk afgewerkt met een mix van nylon en polyester.

De binnenkant is niet alleen zacht, je kan er ook alles netjes in organiseren met enkele plastic scheiders en kabelstraps die je met velcro kan bevestigen. Zo blijft alles mooi op zijn plaats zitten, en rammelt er niks in het rond. Zelf vond ik het even prutsen om een goede configuratie te vinden, maar uiteindelijk ben ik erin geslaagd al mijn spullen vast te zetten. Met een goed duwtje en dan een klein draaitje blijven de scheiders (tegen mijn verwachting in) echt vast zitten.

orbitkey nest en accessoires

De Orbitkey Nest is niet alleen een stevige doos, het bevat ook een draadloze oplader… die je met een een USB-C kabel dient te verbinden met een elektrisch toestel of stopcontact. Alle toestellen die de Qi-standaard volgen kan je probleemloos opladen. Er is duidelijk over details nagedacht: de USB-C connector van de bijgeleverde kabel zit in een hoek van 90°, waardoor je de Orbitkey Nest kan openen zonder te ontkoppelen.

orbitkey nest opgevuld

Conclusie

Hoewel ik de Orbitkey Nest echt als een overbodig gadget zag, moet ik zeggen dat ik er aan gehecht ben geraakt. Hij is bijna net even breed als men rugzak, waardoor hij perfect op de bodem past. Het eerste wat ik doe als ik mij aan een werkplek zet is ‘m uithalen en mijn mobiele telefoon opladen.

Eén ding heb ik gewijzigd: ik heb de bijgeleverde kabel vervangen door een kortere versie, met aan beide zijden een USB-C connector. De megeleverde kabel is naar mijn noden te lang, en tegenwoordig vind je meestal wel een USB-poort waar je ‘m in kan steken.

Het blijft echter wel een prijzig ding. Dit doosje kan je namelijk vervangen door een pennenzak en een USB-lader. Iets minder praktisch, iets minder stijlvol. Maar wanneer je je het kan veroorloven, en veel pendelt naar verschillende locaties zou ik er niet aan twijfelen. Met de Orbitkey Nest maak je van elke werkplek een thuisbureau.