Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De reMarkable 2 heeft enkele interessante features die hem onderscheiden van de concurrentie. Eén daarvan is om via een Chrome-extensie artikels te synchroniseren. In dit artikel testen we dat uit.

Installatie

Eerst en vooral dien je te zorgen dat je een Browser gebruikt die gebaseerd is op Chromium, tegenwoordig zijn dat alle courante browsers, op Safari na. Om de read on reMarkable Chrome-extensie te installeren, dien je naar deze link te surfen, en de klikken op add to Chrome. Vervolgens zal je een scherm te zien krijgen waar je jouw my reMarkable-account dient te linken.

Deze actie vereist dat je inlogt, en dat je een eenmalige code kopieert, en plakt in het bovenstaande venster.

Een artikel synchroniseren

Om artikels te kunnen synchroniseren dien je de daartoe nodige knop beschikbaar te hebben. Indien je rechtsboven, tussen je andere extensies, naast de adresbalk, geen reMarkable logo ziet, druk dan op het puzzelstuk-icoontje en zorg dat het pin-symbooltje in het blauw staat door erop te klikken.

Vervolgens kan je webartikelen naar je reMarkable 2 sturen met één klik op de knop. Wacht enkele seconden, en je zal dit kleine notificatievenstertje te zien krijgen.

Een gesynchroniseerd artikel lezen

Wanneer je een artikel gesynchronizeerd hebt zal het onder Ebooks in het menu van jouw reMarkable 2 terug te vinden zijn. Daar kan je het net zoals een andere volledige ebook lezen en annoteren.

Wanneer je het artikel niet als epub, maar als pdf wilt synchroniseren, dan kan je in je browser op het reMarkable-logootje met je rechter muisknop klikken, om de instellingen aan te passen. Persoonlijk vind ik dit maar een halve feature, aangezien je het printmenu van he computer gebruikt, en het bestand manueel naar je reMarkable zal moeten brengen.

Overtuigd?

Koop de Remarkable 2 via één van de onderstaande verkopers