Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

De MR Retro van Pilot bestaat als rollerbalpen, als balpen, maar ook als een goeie oude vulpen. In dit artikel testen we de oranje rollerbalpen. De review geldt echter ook voor de andere kleuruitgaven: paars, lichtgroen, blauw, grijs, rood en turqoise.

👉 Lees ook: Wat is een rollerbalpen?

👉 Lees ook: Waar moet je op letten als je een rollerbalpen koopt?

Design

De Pilot MR Retro wordt geleverd in een mooi metalen doosje, waar je tevens de verschillende kleuren en patronen van de varianten op terugvindt. De rollerbalpen is gemaakt van een metaal en voelt stevig (en zwaar) aan, met een licht korrelende structuur rondom de pen, wat het een mat uiterlijk geeft. Ik las enkele opmerkingen dat de pen snel krassen vertoont.

De dop wordt gescheiden van de rest van de pen door een metallic-kleurige ring, met daarboven een retro-patroon dat je ook zou kunnen terugvinden op jaren ’70 behangpapier. Dat geeft het een speelse look. De klem op de dop is stevig, voelt aan als metaal en zal absoluut niet direct breken of plooien. De dop klikt vast op de pen.

Dimensies:

  • Lengte: 13,9 cm
  • Dikte: varieert, gaat tot 1,27 cm
  • Gewicht: 19g, zonder dop

Schrijven

De Pilot MR Retro rollerbalpen komt met navulbare inkt (V-Ball RT 07), die zowel in blauw als zwart te verkrijgen is. De inkt bestaat uit een soort van gel, waardoor het geschrift zeer glad oogt en geen onderbrekingen vertoont. Ik durf zover gaan als te stellen dat deze rollerbalpen één van de mooiste schrijfresultaten produceert.

De kegelpunt is metaal en het balletje is gemaakt uit wolfraamcarbide, een zeer harde keramische stof. Het balletje heeft een courante diameter van 0,7 mm. De resulterende lijndikte is 0,39 mm.

Ergonomie

De vorm van deze rollerbalpen is niet uniek. Hij is dik in het midden, en wordt dunner naar de kegelpunt toe. Het zwaartepunt (zonder dop) ligt net boven het dikste punt. Dat is nog een heel end boven waar je ‘m vasthoudt. Hierdoor kantelt de pen naar je handpalm toe. Althans voor mij ligt deze pen uitstekend in de hand.

Er is geen specifieke structuur of materiaal gebruikt die het een goede grip geeft. De gripzone is namelijk gewoon zwart plastic. Hoewel je aan de ring wel enige grip hebt, is dit geen pen om uren aan een stuk te gebruiken. Mijn klamme handen schoven constant naar de kegel toe.

Wegens de inkt op basis van gel glijdt deze pen echt over het papier. Dat zorgt ervoor dat je bijna geen druk moet zetten bij het schrijven. Het nadeel is wel dat de inkt relatief vochtig is, en je al snel vlekken zou kunnen maken. Linkshandigen wees dus gewaarschuwd.

Samenvatting

  • Leuk en speels design
  • Kwalitatief uiterlijk
  • Navulbare inkt
  • Geen onderbrekingen bij het schrijven
  • Gewicht is goed uitgebalanceerd
  • Plastic gripzone
  • Uiterlijk vertoont snel krassen
Overtuigd?

Koop de Pilot MR Retro Pop Rollerbalpen via onderstaande link