Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen met de JBL Reflect Mini NC: earbuds om mee te sporten, en met de beloofte van noise-cancelling. Om te weten wat mijn advies is, lees deze review gerust verder.

Vorm & Design

De JBL Reflect Mini NC earbuds zijn gemaakt om mee te sporten, niet voor dagelijks in-en-uit gebruik. Er hangt dus geen typisch “staafje” aan waarmee je ze eenvoudig in je oorschelp plaatst, en er weer uit neemt. Integendeel, deze oortjes komen met een rubberen tentakel die je in de cymba van je oor duwt. Hierdoor blijft de (relatief) zware earbud uitstekend zitten bij het sporten. Het tentakeltje kan vervangen worden door een kleinere of grotere variant, afhankelijk van jouw oor. Deze worden gratis meegeleverd.

Wat zeker vermeld moet worden: als je op het internet er de commentaren op naleest, merk je dat sommige mensen pijn krijgen bij het dragen van deze earbuds.

Qua design zijn deze oortjes zeker niet uitzonderlijk. Ze zijn over het algemeen zwart, met een zilveren ring, waarin JBL in staat geprint.

Functionaliteit

Bovenal kocht ik deze oortjes omdat ze moesten blijven zitten bij het sporten. Ik spendeer mijn sportieve tijd voornamelijk op de elliptical, loopband en gewichttoestellen.

Over het algemeen gaat dit vrij goed. Desalniettemin durf ik extreem zweten bij cardio-oefeningen. Ik ga er dus niet over liegen, de earbuds durven los te komen wanneer het zweet in mijn oorschelp druppelt. Aangezien er sensoren zitten in de oortjes, stopt de muziek/podcast wanneer één van de earbuds niet langer stevig vast zit.

Het kistje, waarin de oortjes kunnen geplaatst worden wanneer ze niet in gebruik zijn is erg handig. Dit doosje laadt de earbus op wanneer dat nodig is. Het is me nog niet overkomen dat ik de oortjes verkeerd in het doosje plaats. Het is dus niet zo dat je soms voor verrasingen komt te staan wanneer één van de oortjes niet opgeladen is. Ik kan gerust een 7-tal uur met 1 laadbeurt luisteren, met een extra laadbeurt van het kistje doe je daar nog een paar uren bovenop.

Verder bevatten deze oortjes ook een microfoontje, je kan er dus ook mee bellen. Ik heb al wat meegemaakt met draadloze oortjes, van een slechte microfoon tot kraken en onderbrekingen. Bij deze gaat dat echt wel goed.

Er hangt ook een lintje aan. Dat lijkt belachelijk, maar wanneer je gaat sporten kan je het kistje eenvoudig rond je drinkfles of een toestel doen, zodat je het niet verliest.

Connectiviteit

De JBL Reflect Mini NC earbuds werken uiteraard op Bluetooth. En dat gaat over het algemeen erg goed. Wanneer je het doosje opent en een earbud uitneemt, dan wordt dat direct opgepikt door je smartphone. Dit alles dankzij Smart Pairing. Echter, tot tweemaal toe moest ik het hele boeltje resetten, omdat ik het rechter oortje niet meer aan de praat kreeg. Na de derde keer kreeg ik ‘m niet meer aan de praat en ben ik alles gaan omruilen voor een nieuw exemplaar. Dat kan dus beter. Ik hoop dat het aan het enkele exemplaar lag.

Geluid

Traditioneel verkies ik in-ears boven over-ears, omdat je voor een laag budget al een relatief goede geluidskwaliteit kan hebben én het omgevingsgeluid uitgefilterd wordt. Deze earbuds zijn zeker niet goedkoop, dus mijn verwachtingen lagen vrij hoog.

Wat betreft de geluidskwaliteit zijn er absoluut geen klachen. Zowel hoge tonen als lage tonen doen het uitstekend. Wanneer je naar een podcast luistert kan je elk omgeslagen blaadje en elke beweging van de host of gast met het oor waarnemen. Ik slaap vaak met white noise, en ik verkies dit diepe geluid boven de kleinere oortjes, die comfortabeler zitten bij het slapen.

Deze earbuds isoleren het geluid vrij goed. Wanneer je ze insteekt kan je met de JBL app ervoor kiezen om het omgevingsgeluid uit te filteren, of net erdoor te laten. Bij mij staat die permanent op ‘isoleren’. Zeker wanneer je muziek inschakelt, hoor je werkelijk niks meer van wat er om je heen gebeurt.

Wat betreft active noise cancelling, het geluid blokkeren ook wanneer er geen muziek speelt, is de performantie echt ondermaats. Dat verwondert, want de ‘NC’ in de naam van het model… dat staat voor ‘noise cancelling.’ De earbuds sluiten het geluid niet af. Het voelt eerder alsof je hoofd in een aquarium zit, en het geluid gedempt binnenkomt.

Conclusie

De kwaliteit van de JBL Reflect Mini NC earbuds is eerder matig. Ze zitten uitstekend en vallen niet uit tijdens het sporten. Maar datgene waarin JBL wil mee uitblinken, noise cancelling, daar schort toch nog wat aan.

JBL Reclect Mini NC Earbuds

6.2 out of 10

Goede earbuds om mee te sporten. Maar zit onder de verwachtingen wat betreft noise cancelling.

Prijs-kwaliteitsverhouding
7/10
Design
7/10
Geluidskwaliteit
8/10
Vorm
7/10
Noise-cancelling
3/10
Connectiviteit
5/10

Pros

Goede geluidskwaliteit

Ingenieus systeem waardoor de earbuds blijven zitten tijdens het sporten.

Prijs is OK indien je niet op zoek bent naar noise-cancelling

Cons

Barslechte noise-cancelling

Onvoorspelbaar connectiviteit