Latest Post

Wat is de juiste hoogte van een bureau? Getest (2 maanden): Chipolo One en Chipolo Card

Dit artikel beschrijft mijn ervaringen met de Stolp Recharge. Het heeft niet alleen een prettig design, het is ook een leuk verjaardagscadeau voor iedereen die een mobiele telefoon bezit. Enfin, dat dacht ik toch.

Wat is het?

De Stolp is een metalen/plastic doosje waarin je een telefoon kan leggen. Het werkt als een faraday cage, waardoor er geen elektromagnetische straling in noch uit kan. Met andere woorden: leg je mobiele telefoon eronder en hij verandert in een dure baksteen. Geen telefoons, berichten of emails meer. That’s the pitch, ten minste. Want hij werkt niet, dus ik ga je wat tijd besparen: spring naar het einde van de review.

Als je toch wenst verder te lezen…

De Stolp is een handig ideetje voor als je een poos nodig hebt waarbij je niet afgeleid wordt. Het kan ook leuk zijn als je een etentje organiseert, en de gasten vraagt hun telefoon erin te steken (er kunnen er namelijk meer in). Zo zitten mensen niet te phubben als je jouw anekdote over de self-scan in de supermarkt vertelt.

De Stolp Recharge is een combinatie van de Stolp, en de Stolp Wireless Powerbank. Hierdoor ben je niet alleen disconnected, jouw telefoon laadt ook nog eens (draadloos) op. Die battery pack kan je ook overal naar meenemen. Hij ligt namelijk los in de Stolp.

Vorm & Design

De Stolp komt in drie kleuren: wit, zwart, en iets groenachtig. Hij is gemaakt uit een combinatie van plastic (buitenkant) en iets van metaal (binnenkant). Het heeft wat wat van een kaas- of boterstolp — no shit. Bovenaan heb je een hendeltje waarmee je de bovenkant van de Stolp kan opheffen en kan scheiden van de onderkant. Die onderkant bevat alsook een “uitsteeksel” waar je een vinger op kan leggen wanneer je de bovenkant ervan haalt (het spant namelijk op elkaar). De onderkant heeft rubberen voetjes, waardoor de Stolp niet glijdt op het oppervlakte waar ‘ie op ligt.

Ik vond de Stolp vrij groot, toe ik het voor het eerst in de handen had. Maar ik begrijp dat een smartphone, vaak met stevige hoes al snel vrij groot kan uitvallen. Mijn Pixel 6, inclusief hoes, ging er zonder problemen in, en ik heb nog een centimeter aan de boven- en onderkant over.

Kortom: een leuk voorwerp dat gemakkelijk de aandacht trekt en in een gespreksonderwerp verandert.

Functionaliteit

Ik ga er geen doekjes om winden: de Stolp doet het niet. Wanneer je de bovenkant op de onderkant duwt, dan glijden ze echt in elkaar, waardoor de telefoon (schijnbaar) hermetisch afgesloten zou moeten zijn. Desalniettemin: bluetooth, wifi, en het signaal van de zendmast bleven allemaal verbonden met mijn telefoon. Je schrikt je een hoedje als je voor de eerste keer telefoon krijgt als ‘ie eronder ligt. Kijk, veel meer kan ik hier niet aan reviewen 🤷. Het werkt niet. It had one job!

De battery pack (of power bank), die kan je in de Stolp leggen, maar het gleufje waardoor je de kabel dient te steken is te smal. Het gevolg is dat mijn kabeltje stuk ging toen ik het door het gleufje duwde. Geen idee of dit gleufje daar eigenlijk voor dient, want de boven- en onderkant van de Stolp krijg je niet meer in elkaar wanneer dat kabeltje erin geklemd zit.

Als de battery pack ligt op te laden, dan hoor je een zeer hoog piepend geluid waar je echt knetter van wordt. Tot slot slaag ik er ook niet altijd in om mijn telefoon op te laden. Je dient eerst het knopje op de zijkant in te duwen, en vervolgens je telefoon erop te leggen. Soms gebeurt er niks en kom ik tot de vaststelling dat m’n telefoon niet opgeladen is. Geen Reddit op toilet, dan maar.

Ik voel ook niet echt de drang om de battery pack mee te nemen naar een feestje of baby shower (ik word oud). Ik heb ‘n gelijkaardige met dezelfde specs, maar hij is minstens 40% kleiner. Ik kocht ‘m 4 jaar geleden. Op een markt. In Kazachstan. Voor 12 euro.

Conclusie

Het is een leuk idee, waar er volgens mij nood aan is: een kleine gevangenis voor je telefoon. Met Stolp Recharge hebben ze alvast een mooie aanzet gedaan. Een tof design en een handig ingebouwde batterij, maar ze hadden ‘m precies wat meer mogen doortesten. Ook dit jaar zullen het sokken onder de kerstboom worden. Onder de Stolp zal ik mijn boter bewaren.

Stolp Recharge

5 out of 10

Leuk kerstcadeau, maar de kans is klein dat de gelukkige er iets zal aan hebben.

Prijs-kwaliteitsverhouding
2/10
Design
8/10

Pros

Mooi design

Cons

Werkt niet

Irritant piepend geluid bij opladen

Gerelateerde artikelen